Esztétikus tömések

 

Koronák és Hidak

 

Professzionális Fogfehérítés

 

Implantáció

 

Fogpótlások

Részleges kivehető fogpótlások

Ha a foghiány mértéke lehetetlenné teszi a rögzített hídpótlás készítését, részleges kivehető fogpótlást készítünk. A részleges kivehető fogpótlást a megmaradt fogakhoz rögzítjük oldható módon. Ilyen oldható kapcsolatot biztosíthatunk a különböző rejtett elhorgonyzású eszközökkel. A rejtett elhorgonyzású eszközök alkalmazásával a legjobb esztétikai hatást érhetjük el, helyreállítva a megfelelő rágófunkciót.

Teljes kivehető fogpótlás

Teljes fogatlanság esetén készítjük ezt a típusú fogpótlást. A fogpótlás a fogatlan állcsontgerincre fekszik fel. Elkészítése nagy tapasztalatot és felkészültséget igényel mind a fogorvos, mind a fogtechnikus részéről. Gyakran előfordul, hogy a régóta fennálló fogatlanság következtében az állcsontgerinc íve, amelyben a fogak rögzültek, annyira visszasorvad, hogy az arra elkészített kivehető fogsor nem tud stabilan rögzülni. Ennek oka, hogy a nyelv- és a mimikai izmok állandó mozgásának következtében a fogsor elmozdul. Ez állandó kellemetlenséget és panaszt okoz a páciensnek, aminek következtében nem mer gesztikulálni, ajkaival állandóan a fogsorát feszíti, hogy ne mozduljon el, és csalódott, bizalmát elveszti fogorvosában és egyáltalán nem hordja fogsorát. Erre is van megoldás, amit javaslunk Önnek! Amennyiben rendelkezésre áll még megfelelő csontmennyiség az állcsontgerinc ívében, implantátumot ültetünk be a csontba, amelyhez rögzíteni tudjuk a kivehető fogsort. Így a páciensünk biztonságosan tudja viselni fogsorát, nem félve attól, hogy a beszéd vagy nevetés során esetleg elmozdul fogsora.

A műfogsor azon felül, hogy pótolja az elveszített fogakat és visszaadja a rágás képességét, javítja az archarmóniát is, azáltal, hogy támasztékul szolgál az arcizmoknak, így nem esik be a felső- és az alsó ajak, valamint az ajkak körüli ráncok is kisimulnak. A teljes kivehető fogsor anyagát egy speciális műanyagból, akrilátból készítik, amelyet különböző fém részekkel erősítenek meg.

Az elkészített, új fogsor megszokásához csaknem minden esetben türelmi időre van szükség, ezért nem kell azon aggódni, hogy fogsora kényelmetlen, esetleg töri az ínyét, viselésekor fokozódik a nyáltermelése, hanem minél több időt viselni kell nap mint nap. A teljes megszokáshoz hetekre van szükség. A hozzászokást nehezítheti, hogy a fogsor eleinte kényelmetlen, feltörheti az ínyt.

Hasznos tanácsok a műfogsor viseléséhez:

  • Lehetőleg viselje az új fogsort folyamatosan a kezdeti időszakban, így lerövidítheti a megszokási időt.
  • Gyakorolja a beszédet tükör előtt. A hangos olvasás segít a különböző hangzók helyes kiejtésében.
  • Eleinte csak könnyen rágható, apróra vágott és puhább ételeket fogyasszon, odafigyelve arra, hogy új fogsorával mindkét oldalon rágjon.
  • Az új fogsor viselésekor fellépő nyelési problémákra, vagy a fokozott nyáltermelődésre egyszerű segítség lehet, ha elszopogat egy cukorkát.
  • A protézis viselésével kapcsolatos problémáit beszélje meg fogorvosával a konzultációk alkalmával.
  • Házilag, otthon ne „javítsa”, igazítsa meg fogsorát!
Vissza a kezelések oldalra!